С ново писмо до корпорацията Туитър мултимилиардерът Илон Мъск Ѝлон Рийв

...
С ново писмо до корпорацията Туитър мултимилиардерът Илон Мъск Ѝлон Рийв
Коментари Харесай

Илон Мъск потвърди отказа си да купи Туитър

С ново писмо до корпорацията " Туитър "  мултимилиардерът Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, удостоверява отхвърли си да я купи, осведоми Ройтерс. 

Писмото е изпратено, откакто най-богатият човек на планетата прикани по правосъден път някогашен шеф на отдел в американската софтуерна компания да даде документи, които разкриват, по какъв начин тя мери броя на подправените профили в обществената си мрежа в интернет. Това е и главният претекст на Мъск за решението му да отдръпна офертата си за закупуването на " Туитър " за 44 милиарда $.

Мултимилиардерът твърди, че обществената мрежа има по-малко действителни консуматори, в сравнение с декларират нейните притежатели. Те упорстват, че подправените профили на тяхната онлайн платформа са единствено 5 %, само че Мъск счита, че става дума за доста повече.

Неговите юристи оповестиха, че бордът на шефовете на " Туитър " не е дал на бизнесмена действителните данни за броя на потребителите. 

Сега посредством своите адвокати Мъск упорства някогашният началник на отдела за сигурност на " Туитър " Пейтър Затко да му даде информация за метода на премерване на подправените профили в обществената мрежа.

Затко, който е прочут хакер, е отправил обвинявания към " Туитър " в тъжба, която беше обществено огласена през предходната седмица, написа Ройтерс.

В нея той твърди, че компанията обществено заблуждава, че съблюдава " стабилен " протокол за сигурност. Затко упреква шефовете на " Туитър ", че за тях е по-важно да оповестят за повишаване на броя на потребителите в обществената им платформа, без да подчертават върху подправените профили, които " надуват " този брой. 

Адвокатите на Мъск акцентират тези изказвания като в допълнение съображение за преустановяване на договорката за закупуване на " Туитър ". 

За 17 октомври е планувано началото на дело, което управлението на софтуерната компания заведе против бизнесмена, с цел да го принуди да завърши договорката за 44 милиарда $, в сходство с предварителното съглашение, напомня Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР